ACTIES TEGEN EEN ASIELCENTRUM IN ZUTENDAAL 30 JUNI 2024

Acties tegen een asielcentrum in Zutendaal: de ware aard van Vlaams Belang (en Voorpost)
De extreem rechtse groep Voorpost viel zondag het asielcentrum in Zutendaal aan. Ze betraden het centrum waar ’s zondags geen permanentie is van het Rode Kruis en klommen op het dak, zwaaiend met rookfakkels en slogans roepend met megafoons. In het centrum verblijven 5 families waaronder een 2jarig kind uit Oeganda en een meisje van 8 uit Peru.
Het is niet de eerste schandalige actie van Voorpost: 5 jaar geleden werd in Bilzen in een op te richten asielcentrum, brand gesticht. De hoofdverdachte was E.M. uit Zutendaal, kringleider van Voorpost Limburg, en ook leider van het nog extremere Vlaams Legioen. De brandstichting is nooit opgehelderd – officieel loopt het onderzoek nog – en E.M. vluchtte naar Hongarije.
En wat doet het gerecht nu? Er is een PV opgesteld voor woonschennis, waarin 2 verdachten staan vermeld. Dat onderzoek loopt nog, bevestigt het parket van Limburg….
O ja, willen jullie de reactie weten van de voorzitter van Vlaams Belang Zutendaal? “Ik keur dat zeker niet af. Het is niet onze fout dat daar mensen komen wonen. Als Voorpost zo actie wil voeren, moeten ze dat doen.”